صافکاری بی ام و
در این مقاله قصد داریم شما را با انواع صافکاری بی ام و و کاربردهای آن ها آشنا کنیم. همچنین می توانید از عواملی که بر روی قیمت صافکاری خودرو شما تاثیر می گذارد آگاه شوید.
خودروی های شرکت بی ام و که یکی از بهترین خودورهای وارداتی در ایران هستند از حساسیت ویژه ای برخوردارند. این خودرو یکی از خودروهای وارداتی گران قیمت است که در بدنه ی آن نیز تفاوت هایی با خودروهای معمولی دیده می شود.
این خودرو در بدنه ی خود دارای دو لایه و در برخی قسمت ها سه لایه است. بنابراین شما برای صافکاری بی ام و باید از ابزارای پیشرفته و بروز و تکنسین های مجرب و با سابقه ی زیاد کمک بگیرید.
درباره صافکاری
معمولا پس از هر ضربه و تصادف اتومبیل شما آسیب می بیند. حتی اگر رانندگی شما عالی باشد، افرادی هستند که با سهل انگاری سبب آسیب دیدن خودروی شما شوند.
طبیعتا دغدغه ی هر راننده پس از تصادف بازگردانندن زیبایی خودروی خود می باشد. چندین راه برای این اقدام وجود دارد. صافکاری روش های مختلفی دارد که برای کاربردهای مختلفی به کار می رود.
برای مثال زمانی که آسیب با شدت زیادی به خودرو وارد شده باشد، صافکاری بی ام و به روش صافکاری با رنگ انجام می شود.
اما اگر ضربه در حد فرورفتگی بوده باشد و به رنگ خودرو آسیبی نرسیده باشد، صافکاری بی ام و به روش بدون رنگ یا پی دی آر انجام می گردد. که در ادامه به طور مفصل با آن آشنا خواهید شد.
صافکاری خودرو BMW
خودروی بی ام و که در ایران گاهی با نام بی ام دبلیو نیز شناخته شده است و با مدل های مختلفی عرضه شده است، یک شرکت آمانی چند ملیتی است، عرضه کننده یکی از بهترین خودروهای لوکس و موتور سیکلت در جهان محسوب می شود.
این خودرو یکی از محبوب ترین خودروهای وارداتی در ایران است که از گذشته تا کنون محبوبیت خود را حفظ نموده است. برای صافکاری بی ام و باید از تخصصی ترین متدهای صافکاری استفاده شود که باید توسط صافکاری با مهارت و تجربه انجام گردد.
صافکاری بی ام و بسیار مهم و سخت است چرا که بر روی بدنه ی اکثر آنها خطوطی وجود دارد که برای آیرودینامیک کردن خودرو به کار می رود. صافکاری این خودرو یکی از سخت ترین صافکاری هاست. چرا که بدنه ی خودرو مقاومت بالایی دارد و مهارت و ابزار ویژه ای لازم است.
بدنه ی این خودرو دو لایه دارد و در بعضی محل ها از سه لایه برخوردار است و صافکار باید محل دقیق تو رفتگی را پیدا کند. از این رو این عمل به مهارت ویژه ای نیاز دارد.
انواع صافکاری
صافکاری بی ام و با رنگ
همانطور که پیش تر گفتیم، هنگامی که صدمه به خودرو شدید است، تکنسین صافکاری برای پوشاندن آسیب دیدگی ها از رنگ آمیزی پس از صافکاری استفاده می کند.
نقاشی بی ام و بسیار سخت است زیرا نقاشی این خودرو مراحل پیچیده ای دارد. عواملی وجود دارد که نقاشی این خودرو را از خودروهای دیگر متمایز می کند. آن عوامل، جنس رنگ، روند ترکیب رنگ، روند نقاشی، خشک کردن رنگ می باشد.
- جنس رنگ بی ام و از جنس خاصی است که در نتیحه رنگ های زیبا و خاصی را به ارمغان می آورد.
- همانطور که گفتیم این شرکت خودرو سازی از رنگ های خاصی استفاده می کند. بعضی رنگ های خاص با روند خاص و محرمانه ای ترکیب می شوندکه نتیحه ی آن رنگی خاص می باشد.
- کمپانی های بزرگ خودروسازی از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا برای نقاشی خودرو استفاده می کنند. همچنین روند نقاشی به مرور زمان تغییر می کند و بروزرسانی می شود.
- پس از رنگ آمیزی خودرو رنگ آن را خشک می کنند.کمپانی بی ام و از اشعه ی UV برای خشک کردن استفاده می کند که علاوه بر خشک کردن، مقاومت رنگ بدنه را نیز بالا می برد.
صافکاری بی ام و بی رنگ یا پی دی آر
همانطور که گفتیم در تصادف های شدید پس از صافکاری از رنگ آمیزی بهره می گیریم. اما اگر تصادف یا ضربه به خودروی شما سطحی باشد و ب رنگ خودروی شما آسیبی وارد نکرده باشد چه کنیم؟ در آن صورت از صافکاری پی دی آر کمک خواهیم گرفت.
صافکاری پی دی آر مخفف اصطلاح paintless dent repair می باشد. این اصطلاح به معنای ترمیم بدنه ی بدون رنگ می باشد. پس همانطور که گفتیم برای صافکاری بی ام و با این روش نیازی به رنگ آمیزی خودرو نیست. صافکار با این روش با استفاده از ابزارها و دستگاه های مخصوص به این عمل می پردازد.
به طور کلی این نوع صافکاری با ابزارآلاتی انجام می شود که با صلاحدید صافکار از آن ها استفاده می شود.
انواع کیت های مخصوص صافکاری پی دی آر
میله در طول و شکل مختلف، ابزارهای سیمی، قلاب ها، ابزارهای شیشه، چرخشی، دم ماهی، دسته های دایره ای یا قلابی، میله های صاف، اهرمی، موم های کشنده
همچنین تکنسین های صافکاری پی دی آر از لکه گیری نواری برای تشخیص دقیق تورفتگی، لامپ های LED و کیت های کشنده چسب استفاده می کنند. از مزایای صافکاری pdr استفاده از این ابزارآلات است بدون اینکه به رنگ آمیزی نیازی باشد.
متد ترمیم فرورفتگی بدون رنگ (paintless dent repair) با تعدادی از تجهیزات، ابزارآلات و لوازم پرکاربرد انجام می شود. در ادامه ی این مقاله می توانید با برخی از آن ها آشنا شوید.
تگرگ کش (lifter hand tools): تگرگ کش به تکنسین صافکاری پی دی آر کمک می کند که با بهره گرفتن از آن فرورفتگی ها را بیرون بکشد.
صافکار با این ابزارآلات محل های کج شده ورقه را به سطح مورد نیاز بازمی گرداند. استفاده از این متد فرایند چکش کاری را کاهش می دهد.
نیش گیر (pdr knock down tools): با استفاده از ابزار نیش گیر، تکنسین صافکاری به برجستگی ها ضربه می زند و توسط این وسیله آن را صاف می کند. دقت داشته باشید این ابزار برای سطوح وسیع کاربردی ندارد.
نگهدارنده: این ابزار از ابزارهایی است که در صافکاری پی دی آر به کار می رود . نگهدارنده شامل ابزارهایی مانند: قلاب نگهدارنده Rope Ratched و پایه ی نگهدارنده Hoop Prop می باشد . به وسیله ی این ابزارها درب خودرو ، کاپوت و … ثابت نگه داشته می شود.
دستگاه صافکاری یا pdr Hot Box: این دستگاه قابلیت های خاص و ویژه ای دارد. با استفاده از تکنولوژی گرمایشی و مغناطیسی سطح مواج بدنه صاف می گردد. این دستگاه بهترین گزینه برای این موقعیت می باشد. از مزایای این دستگاه می توان این نکته را نام برد که در مدت زمان کم برای صافکار مناسب است. از کانتورهای این دستگاه برای بیرون آوردن شیشه خودرو، مقاوم کردن بدنه خودرو و نیز باز کردن پیچ و مهره های فرسوده و قدیمی استفاده می گردد.
میله pdr: میله های پی دی آر عموما به عنوان یک پکیج عرضه می گردند.
انواع میله های پی دی آر شامل: میله های اهرمی، چرخشی و دم ماهی.هر کدام از این میله ها برای کاربرد خاصی استفاده می شوند.
- چرخشی: میله های چرخشی در قسمت هایی از وسیله نقلیه استفاده می گردد که میله می تواند دارای حرکت چرخشی باشد.
- اهرمی: این میله ها برای قسمت هایی از خودرو مانند کاپوت، سقف و قسمت های جدا شده استفاده می شود. همانطور که از اسمش پیداست صافکار می تواند از آن به عنوان اهرم استفاده نماید.
- دم ماهی: برای قسمت هایی که صافکار فضای کمی دارد از آن استفاده می شود چراکه صافکار نمی تواند از میله های دیگر استفاده کند.
هزینه ی صافکاری بی ام و به چه عواملی بستگی دارد؟
به طور کلی هزینه ی صافکاری خودرو بستگی به عوامل متفاوتی دارد.
- مدل و برند وسیله نقلیه
- ابزار مورد نیاز برای صافکاری
- قسمت آسیب دیده
- میزان ضربه وارد شده و عمیق یا سطحی بودن آسیب دیدگی
- میزان تخصص و اجرت تعمیرکار یا صافکار
- نیاز یا عدم نیاز به رنگ
- نیاز یا عدم نیاز به خرید قطعات یدکی
- میزان سختی کار و زمان مورد نیاز
مقالات دیگر