صافکاری با میله های PDR
احتمالا برای شما این اتفاق رخ داده که تصادف یا ضربه ی اجسام و… موجب فرورفتگی بدنه ی خودروی شما شده باشد. این آسیب ممکن است به دلیل تصادف با وسایل نقلیه دیگر، برخورد اجسامی مانند مصالح ساختمانی، یا برخورد تگرگ و… ایجاد شود. در آن صورت بهترین تصمیم برای شما این است که از صافکاری بدون رنگ یا صافکاری با میله های PDR بهره بگیرید.
در این مقاله قصد داریم شما را با صافکاری با میله های PDR، مزایا و انواع آنها آشنا کنیم.
همچنین درباره ی هزینه ی صافکاری با میله های PDR صحبت خواهیم کرد.
معمولا پس از هر تصادف شدید یا خفیف اثراتی بر روی بدنه ی خودرو پدید می آید. همچنین به مرور زمان خط و خش هایی بر روی بدنه ی خودرو مشاهده می شود. این آسیب ها می توانند به شکل تورفتگی یا رنگ پریدگی و یا خط و خش و… باشد.
در آن هنگام شما به دنبال صافکار ماهر برای ترمیم و تعمیر بدنه ی خودروی خود می گردید. هر چه خودروی شما با ارزش تر باشد، صافکاری آن نیز حساس تر است.
برای مثال بدنه ی خودروی بی ام و از چندین لایه تشکیل شده است، و در نتیجه به صافکاری بسیار ماهر و با تجربه نیاز دارد. همچنین رنگ برخی خودروها از رنگ های بسیار خاص هستند که ترکیب های ویژه ای دارند. رنگ آمیزی این خودرو ها نیز به مهارت ویژه ای نیازمند است.
انواع صافکاری
صافکاری به طور کلی به دو صورت صافکاری با میله های PDR و صافکاری سنتی و با رنگ انجام می شود. که در ادامه به طور مفصل به توصیف هر دو روش می پردازیم.
صافکاری با انواع ابزارهای دستی و ماشینی انجام می گردد. از جمله:
- صافکاری مکشی
- صافکاری با لیزر
- صافکاری بدون رنگ یا pdr
- صافکاری با دستگاه های مغناطیسی
- و…
صافکاری سنتی با رنگ آمیزی
صافکاری سنتی با ابزارهای دستی و با کمک دست صافکار انجام می شود که این روش کاملا با روش صافکاری با میله های PDR تفاوت دارد.
صافکاری سنتی امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش ابزارهای ماشینی، در مواردی به کار می رود که آسیب به بنده ی خودرو در نتیجه ی تصادف بسیار شدید بوده باشد.
این نوع صافکاری با ابزارهای مخصوصی مانند صفحه و چکش صافی، چکش چوبی، قالب تنه و مشتی انجام می شود.
در موارد بسیار شدید در صورتی که امکان مرمت بدنه ی خودرو نباشد، صافکار اعلام می کند که کدام قطعه نیاز به تعویض دارد.
این نوع صافکاری به دلیل اینکه با دست و ابزارهای دستی انجام می شود نیاز به دقت و حوصله ی بسیار بالایی دارد. در واقع صافکاری فقط یک حرفه نیست بلکه هنری است که با دستان صافکار به مرمت خودروی شما می پردازد.
صافکاری PDR
هنگامی که تصادف، به آسیب شدیدی منجر نشود و به رنگ خودرو آسیبی وارد نشود، ممکن است بر روی بدنه ی خودرو فرورفتگی ایجاد شود. در این هنگام بهترین انتخاب استفاده از روش پی دی آر می باشد.
این نوع صافکاری هم از لحاظ هزینه بسیار به صرفه است و هم به زمان کمی نیاز دارد. بنابراین خودروی شما به سرعت ترمیم می شود. این روش به کمک میله های پی دی آر انجام می شود از این رو به این روش صافکاری با میله های PDR نیز می گویند.
دقت کنید صافکاری پی دی آر در زمانی کاربرد دارد که ب رنگ خودرو آسیبی نرسیده باشد. در غیر این صورت می بایستی از روش سنتی و با رنگ آمیزی استفاده شود.
در روش صافکاری بدون رنگ ممکن است صافکار به کمک دستگاه هایی مانند دستگاه مکش یا لیزری یا اتوماتیک و دیگر دستگاه ها این کار را انجام دهد. در مقاله های دیگر سایت می توانید با دستگاه ها و مزایا و امکانات آنها آشنا شوید.
یکی دیگر از مزایای این روش این است که با ترمیم و تعمیر خودرو به کمک صافکاری با میله های PDR نیاز نیست قطعات خودرو تعویض شود. در نتیجه لازم نیست هزینه ی زیادی را برای تعویض قطعات بپردازید.
نکته ی دیگر در انتخاب مرکز صافکاری پی دی آر می شود. صافکاری خودرو کاری حساس و بسیار مهم برای زیبایی خودروی شما محسوب می شود. پیشنهاد می کنیم که برای انتخاب مرکز صافکاری نهایت دقت لازم را بفرمایید و مرکزی را انتخاب کنید که دارای سابقه و مهارت زیادی باشد. همچنین بسیار مهم است که مرکز در زمانبندی که برای اتمام کار به شما می گوید درست و دقیق باشد.
تاریخچه صافکاری pdr
متدهای ترمیمی خودرو به دوران باستان باز می گردد. در قرن 3 میلادی بشر به روشی شبیه روشی که امروزه انجام می شود، به بازسازی ظروف و لوازم طلا ، نقره ، مس و قلع می پرداخت.
پس از آن صافکاری بدون رنگ توسط فرانک تی جنت در اوایل قرن بیستم، سال 1931 ابداع شد. او کتابی را با عنوان کلید ضربه زدن به فلز انتشار داد. فرانک کتابش را درباره ی روش کار با ابزارآلات صافکاری بدون رنگ و توضیح درباره ی چگونگی پیش بینی حرکت فلز نوشته بود.
اسکار فلایگ، برای اولین بار از دسته ی چوبی چکش، برای بیرون اوردن یک فرورفتگی استفاده کرد. فلایگ پس از اتمام نمایشگاه در آلمان به خانه اش بازگشت. در آن هنگام فلایگ، تدوین و تنظیم تکنیک و ابزارهایی را برای ترمیم قری ها و فرورفتگی ها را آغاز کرد.
سرانجام او در کارخانه مرسدس بنز ارتقا یافت. و لقب صافکار طلایی را از آن خود کرد. او برنامه های آموزشی پی دی آر را برای کارخانه های زیرنظر مرسدس تدوین و تنظیم نمود. این تکنیک ها مدت زیادی در آلمان مورد استفاده قرار می گرفت . و سرانجام به عنوان یک متد موقت برای ترمیم فرورفتگی ها معروف شد.
همچنین در سال های 1979_1983 در ایالات متحده آمریکا، تبلیعات گسترده ای در این زمینه انجام شد.
انواع میله های پی دی آر را بشناسیم!
صافکاری با میله های PDR با انواعی از این میله ها انجام می شوند که در زیر با برخی از آن ها آشنا می شوید.
میله های پی دی آر عموما در قالب یک پکیج عرضه می گردند.
انواع میله های پی دی آر : میله های اهرمی، چرخشی و دم ماهی.
هر کدام از این میله ها برای کاربرد خاصی استفاده می شوند.
- میله های چرخشی : در قسمت هایی از وسیله نقلیه از میله های چرخشی استفاده می شود که میله می تواند حرکت چرخشی داشته باشد.
- میله های اهرمی : این میله ها برای قسمت هایی مانند کاپوت، سقف، و قسمت های جدا شده استفاده می گردد. همانطور که از اسم این ابزار پیداست می توان به عنوان اهرم از آن استفاده کرد.
- میله های دم ماهی : این نوع میله برای قسمت هایی که صافکار فضای کمی دارد و تکنسین نمی تواند از میله های دیگر استفاده کند، استفاده می شود.
قیمت میله های پی دی آر
قیمت این میله ها به عواملی مانند کشور سازنده ی آن بستگی دارد.
کشورهای سازنده میله های پی دی آر:
- سوئیس
- هلند
- ترکیه
- چین
- تایوان
- ایران
امروزه بیشتر تکنسین ها از روش پی دی آر استفاده می کنند. چرا که صافکاری با میله های PDR مزایای بسیاری دارد. از مزایای صافکاری پی دی آر با استفاده از میله های پی دی آر این است که صافکار با این روش راحت تر عمل صافکاری را انجام می دهد.
یکی از مزایای صافکاری pdr هزینه ی کم و مقرون به صرفه بودن این روش نوین می باشد.
هزینه ی صافکاری پی دی آر به عوامل گوناگونی بستگی دارد. از جمله:
- مدل و برند وسیله نقلیه
- ابزار مورد نیاز برای صافکاری
- قسمت آسیب دیده
- میزان ضربه وارد شده و عمیق یا سطحی بودن آسیب دیدگی
- میزان تخصص و اجرت تعمیرکار یا صافکار
- نیاز یا عدم نیاز به رنگ
- نیاز یا عدم نیاز به خرید قطعات یدکی
- میزان سختی کار و زمان مورد نیاز
مقالات دیگر