مزایای صافکاری PDR

مزایای صافکاری pDR

در این مقاله با مزایای صافکاری PDR آشنا خواهید شد.

با تغییر روش زندگی انسان از زندگی سنتی به مدرن، صافکاری سنتی نیز به صافکاری پی دی آر ارتقا یافته است. به مجموعه اقداماتی که صافکار برای برگرداندن فرورفتگی ها و تورفتگی های ناشی از حادثه یا ضربه و … انجام می دهد صافکاری می گویند. به نوعی از صافکاری که بدون نیاز به نقاشی انجام می شود و به ترمیم بدنه بدون رنگ خودرو معروف است صافکاری پی دی آر می گویند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی صافکاری پی دی آر و در نتیجه، مزایای صافکاری پی دی آر بپریدازیم. صافکاری پی دی آر و صافکاری سنتی تفاوت های بارزی با یکدیگر دارند. از این رو اگر قصد ترمیم و تعمیر خودروی خود را دارید. بهتر است با کاربرد و تفاوت و ویژگی این دو آشنا شوید.

صافکاری چیست؟

رانندگی با اتومبیل بشر را آسوده تر و رسیدن به مقصد را بسیار سریع نموده است. رانندگی نیازمند مهارت و توجه بالایی است و اگر خطایی در انجام آن پیش بیاید ممکن است خسارت کم یا زیادی به خودرو وارد شود.حتی اگر خطایی در عملکرد رانندگی شما وجود نداشته باشد، افرادی هستند که با بی دقتی و غفلت ممکن است به خودروی دیگران آسیب برسانند.هر کدام از قطعات خودرو که آسیب ببیند، به روش و مهارت و تجربه خاصی نیازمند است.در هر تصادف ممکن است به بخش های مختلفی آسیب برسد مانند؛ سرشاسی، ستون، سقف، گلگیر، درب، کاپوت و …

به مجموعه اقداماتی که صافکار برای ترمیم و تعمیر بدنه خودروی شما انجام میدهد، صافکاری می گویند.این اقدامات ممکن است شامل چکش کاری، نقاشی بدنه و… باشد.همچنین با توجه به افزایش قیمت اتومبیل ها و اهمیت ویژه ی آنها در جهان مدرن، تعمیر و ترمیم خودرو یا صافکاری نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است.

بنابراین صافکاری بدون رنگ برای مشتری ارزش بسیاری دارد. از مزایای صافکاری PDR یا بدون رنگ این است که به اصل رنگ خودرو آسیبی رسانده نمی شود و خودرو مانند روز اول بدون آسیب دیدگی نمایان می شود.

صافکاری پی دی آر

به نوعی از صافکاری که بدون رنگ آمیزی انجام می شود صافکاری پی دی آر گفته می شود. صافکاری پی دی آر برای انواعی از خسارات و آسیب ها به کار برده می شود که؛ در آن ها رنگ بدنه خودرو آسیب ندیده باشد. صافکار معمولا با صرف یک تا سه ساعت می تواند اثر فرورفتگی را بر طرف کند.

از مزایای صافکاری pdr ترمیم فرورفتگی های کوچکی است که به هر دلیلی به وجود آمده باشند.

صافکاری پی دی آر کاربرد های بسیاری دارد. مانند ترمیم اثر ضربه روی درب خودرو، خط و خش، ضربه های بزرگ که به رنگ آسیبی نزده باشند، قسمت های دوبل بدنه.

از دیگر مزایای صافکاری pdr صرفه جویی در وقت و هزینه می باشد. در اصل صافکاری پی دی آر (paintless dent repair) روش مدرن ترمیم و تعمیر فرورفتگی های جزئی، قری های کوچک و آسیب های ناشی از برخورد تگرگ یا عوامل دیگر می باشد.

تاریخچه PDR

شیوه های ترمیمی خودرو به دوران باستان باز می گردد. در قرن سوم میلادی بشر به روش امروزی به بازسازی ظروف و لوازم طلا، نقره، مس و قلع می پرداخت. پس از آن صافکاری بدون رنگ توسط فرانک تی جنت در سال 1931 ابداع شد. او کتابی با عنوان کلید ضربه زدن به فلز منشر کرد . فرانک این کتاب را درباره ی نحوه ی کار با ابزارهای صافکاری بدون رنگ و توضیح درباره ی چگونگی پیش بینی حرکت فلز نوشته بود.

اسکار فلایگ، برای اولین بار از دسته ی چوبی چکش برای بیرون کشیدن یک فرورفتگی بهره گرفت. فلایگ پس از اتمام نمایشگاه در آلمان به خانه بازگشت. در آن هنگام او تدوین تکنیک و ابزارهایی را برای ترمیم قری ها و فرورفتگی ها را شروع کرد. سرانجام او در کارخانه مرسدس ارتقا یافت و لقب صافکار طلایی را دریافت نمود. او برنامه های آموزش pdr را برای کارخانه های زیرنظر مرسدس تدوین نمود.

این تکنیک ها مدت ها در آلمان موزد استفاده قرار گرفت و سرانجام به عنوان یک روش موقت برای ترمیم فرورفتگی ها مرسوم شد و در سال های 1979_1983 نیز در ایالات متحده آمریکا تبلیعات گسترده ای در این زمینه شد.

ابزارهای صافکاری pDR

تکنسین های pdr برای انجام صافکاری به روش پی دی آر به ابزار و لوارم صافکاری نیاز دارند. رایج ترین ابزار این نوع صافکاری میله های پی دی آر هستند. این میله ها برای کشاندن فلز به جای خود استفاده می شوند. که عمدتا گران قیمت هستند. کیت های مخصوص صافکاری پی دی آر شامل میله در طول و شکل مختلف، ابزارهای سیمی، قلاب ها، ابزارهای شیشه، میله های صاف، اهرمی، چرخشی، دم ماهی، دسته های دایره ای یا قلابی، موم های کشنده.

همچنین تکنسین های پی دی آر از لکه گیری نواری برای تشخیص دقیق تورفتگی، لامپ های LED و کیت های کشنده چسب استفاده می کنند.

از مزایای صافکاری pdr استفاده از این ابزارها بدون نیاز به رنگ آمیزی می باشد. روش ترمیم فرورفتگی بدون رنگ (paintless dent repair) با تعدادی از تجهیزات و ابزار و لوازم پرکاربرد انجام می شود، در ادامه ی این مقاله می توانید با برخی از آن ها آشنا شوید.

تگرگ کش (lifter hand tools): تگرگ کش به تکنسین پی دی آر کمک می کند تا با استفاده از آن فرورفتگی ها را بیرون بکشد. صافکار با این ابزار نواحی کج شده ورقه را به سطح مورد نیاز برمی گرداند. استفاده از این روش فرایند چکش کاری را کاهش می دهد.

نیش گیر (pdr knock down tools): با استفاده از این ابزار، تکنسین به برجستگی ها ضربه می زند و توسط این ابزار آن را صاف می کند. دقت داشته باشید که این ابزار برای سطوح وسیع کاربرد ندارد.

نگهدارنده: این ابزار از جمله ابزارهایی است که در صافکاری پی دی آر به کار می رود. نگهدارنده شامل ابزارهایی مانند قلاب نگهدارنده Rope Ratched، پایه ی نگهدارنده Hoop Prop. به وسیله ی این ابزارها درب خودرو، کاپوت و … را ثابت نگه می دارند.

دستگاه صافکاری یا pdr Hot Box: این دستگاه قابلیت ویژه ای دارد. با استفاده از تکنولوژی گرمایشی و مغناطیسی سطح مواج بدنه را صاف میکند. این دستگاه بهترین گزینه برای این موقعیت است. از مزایای این دستگاه این است که در مدت زمان کم برای صافکار مناسب است. از کانتورهای این دستگاه به جهت در آوردن شیشه خودرو، مقاوم کردن بدنه خودرو و نیز باز کردن پیچ و مهره های فرسوده و قدیمی استفاده می شود.

میله PDR

میله های پی دی آر عموما در قالب یک پکیج عرضه می شوند.

انواع میله های پی دی آر: میله های اهرمی، چرخشی و دم ماهی که هر کدام از این میله ها برای کاربرد ختصی استفاده می شوند.

  1. چرخشی: میله های چرخشی در قسمت هایی از وسیله نقلیه استفاده می شود که میله می تواند حرکت چرخشی داشته باشد.
  2. اهرمی: این میله ها برای قسمت هایی مانند کاپوت و سقف و قسمت های جدا شده استفاده می شود. همانطور که از اسمش پیداست می توان به عنوان اهرم از آن استفاده کرد.
  3. دم ماهی: برای قسمت هایی که صافکار فضای کمی دارد و صافکار نمی تواند از میله های دیگر استفاده کند.

قیمت میله های پی دی آر به کشور سازنده ی آن بستگی دارد.

کشورهای سازنده: سوئیس، هلند، ترکیه، چین، تایوان، ایران

امروزه بیشتر صافکارها از روش پی دی آر استفاده می کنند. چرا که پی دی آر مزایای بسیاری دارد. از مزایای صافکاری پی دی آر با استفاده از میله این است که صافکار با این روش راحت تر صافکاری را انجام می دهد.

تفاوت صافکاری سنتی و صافکاری PDR

در صافکاری سنتی زمان بیشتری صرف این کار می شود اما صافکاری پی دی آر در زمان کمتری انجام می گردد و این خود جزو مزایای صافکاری pdr می باشد. در صافکاری سنتی این کار با لوازم و ابزار متفاوتی انجام می گردد و این کار نیاز خودرو به رنگ آمیزی را افزایش می دهد اما در صافکاری پی دی آر هدف این است که بدون رنگ آمیزی انجام شود و این روش ابزارهای ویژه ی خاص خودش را دارد.

با توجه به زمان زیادی که روی صافکاری سنتی انجام می شود هزینه ی این روش هم از صافکاری پی دی آر بیشتر است اما در برخی مواقع به دلیل آسیب بالا و عمیق وسیله نقلیه بهتر است از روش سنتی بهره بگیرید.

درباره ی هزینه صافکاری PDR

یکی از مزایای صافکاری pdr هزینه ی کم و مقرون به صرفه بودن آن است. با این حال هزینه ی صافکاری پی دی آر به عوامل گوناگونی بستگی دارد.

  1. مدل و برند وسیله نقلیه
  2. ابزار مورد نیاز برای صافکاری
  3. سمت آسیب دیده
  4. میزان ضربه وارد شده و عمیق یا سطحی بودن آسیب دیدگی
  5. میزان تخصص و اجرت تعمیرکار یا صافکار
  6. نیاز یا عدم نیاز به رنگ
  7. نیاز یا عدم نیاز به خرید قطعات یدکی
  8. میزان سختی کار و زمان مورد نیاز

مزایای صافکاری PDR

  1. صرفه جویی در زمان
  2. جلوگیری از کاهش قیمت خودرو
  3. هزینه بسیار مناسب و به صرفه
  4. عدم نگرانی از تطبیق رنگ بدنه خودرو

مقالات دیگر

اخبار و مقالات مرتبط

  • بیشتر بخوانید!
  • بیشتر بخوانید!
  • بیشتر بخوانید!